eslöv

eslöv

torsdag 21 september 2017

vecka 39


Vecka 39

En ny vecka  utan vandring, studiedagar och idrottsdag. Vi kan köra för fullt i klassrummet hela veckan.

Idag (fredag ) hann vi inte hela GOTD redovisningen så jag fortsätter på måndag morgon. Ni kan redovisa de 7 första byggnaderna om ni vill annars väntar ni till måndag kväll och redovisar alla samtidigt . På måndag kör jag även den nya GOTD som ni har fått ledtråden , världens 4 farligaste djur.
På engelskan kommer vi att stifta bekantskap med den första av fyra lättlästa skönlitterära böcker som vi kommer att arbeta med i åk 5. Flera elever i klassen har valt att utveckla sin förmåga att läsa på engelska. Det tränar vi varje vecka med hjälp av vårt läromedel ”Magic” men också genom att ni får låna och läsa skönlitterära böcker på engelska. Att kunna läsa och förstå texter på ett annat språk är häftigt. Från att ni börjat med att träna in ord till att nu faktiskt kunna läsa böcker, det är coolt.
Senaste kapitlet i Skogens hemlighet skrev ni alla på ipaden. Hela klassens texter finns på Classroom så om du är sugen på att läsa dina kompisars kapitelnär det bara att klicka in på Classroom. Visa mamma och pappa hur det går till. De kommer att tycka att du och dina klasskompisar är så duktiga med ipaden.

På matten har ni arbetat med kort division och det hänger ihop med multiplikationstabellerna. På fredag kommer ni att få visa hur säkra ni är på tabellerna med ett litet test. Ni kommer att få en massa bra tips på sidor och appar där ni kan träna tabeller. Se det separata inlägget.

Trots det fina vädret och att vi snart gjort hela vecka 38 innebär att vi från och med nästa vecka är inne på idrotten. 
Det kan vara så att vi ibland kommer att vara ute men då meddelar Anna detta. Tillfällen som detta kan vara då hallen är bokad för CL i bordtennis

Den här veckan kommer ni att börja era utvecklingssamtal. Ni har jobbat och förberett er på bästa sätt så nu ser jag och era föräldrar fram emot att lyssna på er.

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Anicia 12,30-13,10
Fatima 14,00-14,40
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Heam 8,00-8,40
Kalle 8,40-9,20
Danielle14,50-15,30
onsdag
Skogens hemlighet-kapitel 16
Du ska nu vara klar med kapitel 16 
Sabit 9,55-10,30
Mazen 14,00-14,40
torsdag
 
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
 
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
8,00-8,40 Wilma
fredag
 Eng:kap 4, text och glosor
 
multiplikationstabellerna
 lyssna på kap 4  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
8,00-8,40 Melvin

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar