eslöv

eslöv

fredag 29 september 2017

Vecka 40


Vecka 40

I torsdags hade ni multiplikationstest och alla hade strålande resultat. Bra jobbat 5c, det har ni användning av i många moment i matematiken.

På rasterna är det mycket bandy just nu. Fotbollarna får vila lite. Det är också stor kastanjejakt på skolgården och det samlas stora mängder.

I onsdags hade vi klassråd och då pratade vi om situationen i omklädningsrummen. Många upplever att det är högljutt och jobbigt. Vi bestämde att det inte ska sjungas eller joddlas……..Vi bestämde också att man får prata med kompisen som är närmst och vänta att prata med kompisen som byter om längst bort till rasten. Det är också flera elever som inte duschar. Det är ett problem både för er själv och era klasskompisar. Anna kommer att prata vidare med er på idrotten på måndag och jag kommer att göra en skriftlig utvärdering med er efter varje idrottslektion from nu . Klart att alla ska vilka byta om och duscha utan att tycka att det är jobbigt!

Nu är Skogens hemlighet äntligen avslutad! Vilka fina kapitelböcker ni gjort. De ska ni vara stolta över. Den här veckan kommer vi att starta arbetet med mysterier. Det ser jag framemot

På måndag ska alla flickor i klassen som valt det,vaccineras mot HPV-virus. Detta kommer att ske någon gång efter idrotten men innan lunch.

 På tisdag är det Kretsmästerskap på Ekevalla. I vår klass är det Wilma, Melvin,Samuel, Axel, Amanda, Julian och Sabit som ska representera Norrevång. Ni går tillsammans med Anna och Ingemar från skolan 8,20. Kör hårt vi hejjar på er från kalssrummet. Övriga elever har idrott precis som vanligt tillsammans med Carin. På  idrotten har ni tema racketsport nu under två veckor.

På onsdag är det föräldrasamråd klockan 18,00. Liksom tidigare är det Elin och Lina som representerar er. Om det är något ni vill ska lyftas där så ta kontakt med dem.


linakristensson80@hotmail.com

Utvecklingssamtalen fortsätter denna vecka. Se läxschemat för er tid eller separat inlägg här på bloggen.

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Vaccination för flickorna
12,30 Oscar
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Kretsmästerskap
8,00Petrea
8,40Isak
14,10 Amanda
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
8,00 Axel
8,45 Noah
14,00 Samuel
14,40 Harald
15,15 Cassandra
fredag
 Eng:kap 5, text och glosor
 
 Lyssna på kap 5  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
8,00 Sebastian

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar