eslöv

eslöv

fredag 8 september 2017

Vecka 37


Vecka 37

Tack för ett fantastiskt disco. Vilket teamwork från alla inblandade.

På måndagens vandring hade vi mycket att prata om. Vi åkte buss ut till Fulltofta och där delads vi upp i fyra grupper med ca 15 elever i varje grupp samt en guide. Därefter startade vår vandring på Skåneleden. Vi fick lära oss en massa nya saker under vandringen.

Hur Kronhjort, Dovhjort, Rådjur, och älg ser ut och låter. Vi fick också känna på deras horn. Vi fick också lära oss hur man bäst gör upp en eld. Ni kämpade på med tändstål och fuktiga tidningar så att vi kunde få en kopp varmt te. Vi kom också till en källa där rent grundvatten sipprar upp ur marken. Människorna som bodde i trakten gick flera mil varje dag för att hämta sitt vatten. Vi var ganska trötta i benen efter 6 km så att hämta vatten varje dag till fots hade varit en utmaning.Vad allemansrätten innebär kunde vi redan men det är alltid bra att repetera. Näringskedjor är något som ni jobbat med på No-lektionerna så det hade ni stenkoll på. När fallskärmen kom fram så kunde ni gissa vilken grupp i naturen som hörde till vilken färg. En fin dag med många intryck.

På måndag är Anna ledig så det blir Carin som jobbar med er på idrotten. Det är friidrott som gäller och jag tror att det är kast med liten boll som gäller nästa vecka.
På måndag börjar vi vår cykelutmaning. Vi kommer att räkna hur många på mellanstadiet som cyklar eller åker kollektivt till skolan för att sedan delta i en tävling. Så varje morgon kommer ni fylla i en plupp om ni cyklat till skolan.Tävlingen pågår till tisdag vecka 39.
På torsdag kommer Therese för att följa upp vårt arbete med Mysterieböckerna. Det gäller att vi läser på i veckan.

På fredag kommer hela mellanstadiet att promenera  till Ekevalla för en gemensam Friidrottsdag. Vi träffas som vanligt 8,00 i klassrummet. Kom ombytt i dina idrottskläder på morgonen .Du behöver inte ta med duschgrejer och ombyte, alla som inte ska på fritids duschar hemma.Om man ska till fritids på eftermiddagen så får man absolut möjlighet att duscha. Säg till Sara.  Ni kommer att visa hur duktiga ni är på 60 meter,  Längdhopp, kast med liten boll och 800 meter.
Ni kommer att få den goda pastasalladen med kyckling till lunch. Du behöver ta med egen matlåda och bestick. Ta gärna med extra dricka, vatten! Kläder efter väder denna dag. Regnar det så är det viktigt att ni har överdragskläder/regnkläder eller extrakläder med er. Det blir en lång dag om man är blöt.
De resultat som eleven får under dagen ligger till grund för ett ev deltagande i KM, kretsmästerskap, på Ekevalla i Oktober.
Tänk på att det krävs mer än goda resultat för att få representera klassen och skolan på KM. Ett uppförande utan svordomar och dylikt är självklart under hela dagen .

Med förhoppningar om en riktigt lyckad friluftsdag där vi hejar fram våra kamrater oavsett klass
 

måndag
GOTD
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Eng:kap 3, text och glosor
 
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
 lyssna på kap 3  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 
Ta med matlåda och bestick. Extra vatten.
Kläder efter väder!
Friidrotts dag på Ekevalla

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar