eslöv

eslöv

tisdag 1 maj 2018

Vecka 18


Vecka 18

Idag har ni haft tjej-och killsnack med Ingemar och Katarina. Jag hoppas att ni lärt er mycket bra saker om kropp och knopp.

I veckan har vi arbetat mycket med svenska. Vi har jobbat med gamla nationella prov i läsförståelse och tittat lite på vilken typ av frågor som man behöver kunna. Att läsa mycket lika typer av texter är viktigt. Tidningsartiklar, böcker, faktatexter, dikter osv. Det ni kan göra hemma är att läsa böcker men även tidningar. Ni har inloggning till 8sidor.se.

I matte och no redovisar ni för fullt. Ni håller på och spelar in era egna ma-filmer. Att förklara för någon annan hur man tänker är svårt men också väldigt nyttigt.

Nästa vecka har vi en kort vecka på grund av Valborgsfirande och 1:a maj måndag och tisdag. Det betyder att läxorna blir lite färre. Ni kommer inte att få någon ny  engelskläxa den här veckan. Ni kommer inte heller att ha GOTD att redovisa hemma måndag och tisdag. Däremot kommer ni att ha Pojken och Tigern precis som vanligt till onsdagen. Ni kommer också att redovisa en artikel på fredagen.

På fredagen går vi iväg och tittar på bio, den läskiga ”Sal 213”.

onsdag 2/5 och torsdag 3/5 är sista dagarna att redovisa pengarna för majblomme-försäljningen på Eslövs stadsbibliotek.



måndag
Lovdag
tisdag
Lovdag
onsdag
Pojken och Tigern kapitel 5
Du ska läsa kapitel 5 i Pojken och Tigern hemma. I skolan kommer du att få arbeta vidare med texten på olika sätt så du behöver kanske läsa texten mer än en gång.
torsdag
Ma: titta på m-filmen om kordonatorsystem- uppgifter kommer i slutet av filmen
Gissa på morgondagens GOTD på classroom.
fredag
 Eng:Ingen läxa
GOTD
8sidor.se-välj en nyhetsartikel att läsa hemma. Du ska kunna återberätta artikeln i korta drag i skolan.
Logga in på www.8sidor.se
Bio 9.15-
”Rum 213”

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar