eslöv

eslöv

onsdag 2 maj 2018

Egenskaper

På våra Veckokollar, som är varje veckas utvärdering, så är de sista frågorna olika från vecka till vecka . Förra veckan var det dessa två frågor som ni skulle fundera över och svara på:

Hur vill du att andra människor ska uppfatta dig? Vad vill du att de ska säga om dig ? Du kan ta hjälp av egenskaper för att lättare kunna beskriva.

Hur tror du att andra människor uppfattar dig? Överensstämmer det med hur du vill bli uppfattad

De allra flesta svarade att de vill uppfattas som snäll. Idag startade vi dagen med att prata om olika egenskaper man kan ha. Vi delade upp dessa i positiva och negativa.
Vi pratade också om vad ordet snäll kan innebära. Det betyder olika för olika människor så det säger egentligen inte så mycket om hur du är.

När vi diskuterade hur ni ville bli uppfattade av kompisarna så kom vi också in på hur man inte vill bli uppfattad. Att vara rolig och smart var något som flera tyckte  var viktigt. Att vara arg, sur, snål var egenskaper som man inte ville ha hos en vän.

Det är nyttigt att stanna upp ibland och fundera över sig själv och sina val. Hur andra ska uppfatta dig, ja det väljer du själv genom det du säger och det du gör. Har man sidor som man uppskattar hos sina vänner ,då är det säkert de sidorna som de uppskattar hos dig. 
Har du sidor som du inte tror att omgivningen uppskattar , då kan du alltid jobba på dessa och jobba på att förstärka dina positiva egenskaper  istället. Det där med vem man vill vara det jobbar man på hela livet, det blir liksom aldrig riktigt färdigt.

Intressanta samtal och tankar idag i 5c!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar