eslöv

eslöv

fredag 4 maj 2018

Vecka 19


Vecka 19
Nu hoppas vi att vi lämnat april och ostadigt väder bakom oss så att våren kan komma på riktigt. Den här veckan kommer uteidrotten att dra igång så det gäller att packa ner långa byxor och långärmad tröja, morgnarna kan vara kalla.
Ännu en kort vecka framför oss. Den här veckan går vi i skolan måndag-onsdag och är sedan långlediga torsdag-söndag.
På idrotten är det lek och kondition som gäller. Ni ska också börja träna på orientering och friidrott under våren.
Det blir inte något nytt kapitel i engelska. Den här veckan kommer vi att jobba med ett engelskt tv-program som heter ”Max´s movie”. Det är en serie om en pojke som drömmer om att bli filmregissör. Alla talar engelska och det är även textat på engelska. Efter programmet kommer vi att arbeta vidare med innehållet .
Vi fortsätter att jobba med mysterier. Vi skriver spökhistorier tillsammans. Vi har lyssnat på Spöktimmen- Borvattnets prästgård. Ni har sedan arbetat med en tankekarta om detta och allra sist skrivit er återberättande text om prästgården.  

I matten har ni i veckan jobbat mycket era mattefilmer och nästa vecka ska vi titta på dem i klassen. Vi har också påbörjat ett nytt område i Pixelboken, samband och förändring, det handlar bland annat om koordinatsystem som ni har i läxa till vecka 20. Även den veckan är det en film som du hittar på classroom och i slutet av filmen kommer det instruktioner på vad du ska göra i läxa, till er hjälp kommer ni att få två färdiga koordinatsystem att klistra in i er läxbok. Filmen och koordinatsystemen får ni under vecka 19. 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Och gissa på morgondagens GOTD på Classroom
Idrott-utomhus
Sista dag att redovisa pengarna från kakförsäljningen
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott-utomhus
onsdag
Pojken och Tigern kapitel 6
Du ska läsa kapitel 6 i Pojken och Tigern hemma. I skolan kommer du att få arbeta vidare med texten på olika sätt så du behöver kanske läsa texten mer än en gång.
torsdag
Lovdag
fredag
Lovdag
 -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar