eslöv

eslöv

onsdag 23 maj 2018

Vecka 22


Vecka 22

Nu har vi rensat rejält bland era ytterkläder. Mössor, vantar och termobyxor har skickats hem. Nu hoppas vi att det tar lång tid innan vi behöver plocka fram dessa kläder igen.

I veckan jobbar vi vidare med Max´s movie. Vi har nu sett fyra avsnitt och storyn har precis tagit en vändning. Om ni därhemma vill hänga med i arbetet går ni in på Classroom på ditt barns ipad och därefter väljer du kursen engelska årskurs fem. Till fredag har ni nya ord till avsnitt 4-6 att träna in. Du tränar på glosor.eu Max´s Movie 4-6

I matte avslutar ni avsnittet som heter propotionella samband. Ni kommer att göra en ma-koll p torsdag. Du repeterar i din mattebok med hjälp av veckans arbetsschema och ”Kan du detta”.

Du läser ”Pojken och Tigern” kapitel 9 och 10 hemma till onsdag.Den här veckan blir det alltså två kapitel i läxa.

 Ni gav varandra toppenbra tips på hur man ska komma ihåg att gissa på GOTD tre dagar i veckan. Ställ ett återkommande alarm på din ipad som påminner, ha som rutin att titta på din ipads startskärm varje kväll, skriv en komihåg lapp och sätt upp på ditt rum, be mamma och pappa om hjälp , skriv in det i din kalender mm.Nästa vecka hoppas jag att fler gjort GOTD-läxan!

På torsdag är det sista dagen att lämna i n lappen om pizzeriabesöket.

Förra veckan började Sara läsa högt ur boken :”God natt mister Tom”. En bok som väcker känslor. Den kommer ni att få lyssna på med jämna mellanrum i veckorna som är kvar. Att högläsa för sina elever /barn är något som vi ska fortsätta med långt upp i åldrarna. De är ofta hur högläsningen som deras egen läslust väcks:

I dag är många föräldrar och förskollärare väldigt inriktade på läsning och tror att det är viktigt att barnet lär sig att rabbla alfabetet. Men det viktigaste vi vuxna kan ge barnen är läslust. Och det gör man genom att läsa högt för dem. Jättemycket! ”säger Susanna ­Ekström.
Hon är litteraturpedagog och undervisar på Lärarhögskolan i Stockholm. Dessutom recenserar hon barnböcker och föreläser ofta om just högläsning.
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Utomhus-idrott
8,00
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Utomhus-Idrott
onsdag
Pojken och Tigern tidsmaskinen-kapitel 9 och 10
Läs kapitel 9 och 10 hemma till idag
torsdag
Ma-koll :propotionella samband
Ma-läxa: Bli klar med veckans arbetsschema , repetera med hjälp av.: ”Kan du detta?”
Sista dag att lämna in pizzalapp
fredag
 GOTD
Max´s Movie: orden till avsnitt 4-6
Träna på orden till avsnitt 4-6  på glosor.eu.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar