eslöv

eslöv

onsdag 9 maj 2018

vecka 20


Vecka 20

Efter en långhelg är ni nu tillbaka i skolan. Nu kör vi fem veckor, sen är det sommarlov! Skolavslutningen är fredagen den 15 juni. Då träffas vi 8.40 i klassrummet. 9.00 börjar avslutningen i Eslövs hallen. Den beräknas vara slut klockan 10.00. Därefter är vi en stund tillsammans i klassrummet och säger hej då.

 Dags att ta hem alla vinterkläder nu. Ta med en extra plastkasse så att termobyxor , vantar mm kan komma hem och bli tvättat.

I veckan kommer vi att arbeta klart med vårt Spökprojekt. Ni  har varit så engagerade och inspirerade när ni skrivit i det här ämnet. Plötsligt blev det lättare at styckeindela och sätta underrubriker också. Så mycket lättare allt går när det är ett ämne som man tycker är spännande. Jag tror att flera av er hade tyckt det var spännande att läsa en bok som handlar om mystiska platser. Gå till bibblan så fixar de det åt er.

På engelskan ska ni få visa upp era filmer/pjäser på hur ni tycker att avsnitt 1 skulle kunna sluta istället. Vi kommer sedan att titta på avsnitt 2 och jobba med det. Ingen läxa i engelska den här veckan. Nästa vecka kommer ni att få glosor som vi pratat om i avsnitt 1-3.På classroom ligger nu alla avsnitt av serien så vil du förbereda inför nästa lektion kan du alltid titta på avsnitten hemma.

Vi jobbar med kapitel sju i  ”Pojken och Tigern” den här veckan. Han är kvar på järnåldern undra om han reser vidare eller tänker stanna kvar? Nästa kapitel heter ”Kråkkungen Ottar” Vad tror du att det kommer att handla om?

Jag tycker att det är dåligt med gissningar på GOTD. Hjälps åt därhemma att komma ihåg att gissa. Jag lägger ut ledtrådarna till hela nästa vecka samtidigt så ta alla tre på en gång, sen är det gjort.

På idrotten är ni ute hela tiden nu. Kläder efter väder.


På fredag går vi och tittar på Kulturskolans dansföreställning på Medborgarhuset. I vår klass är det fyra klasskompisar som är med. Det betyder att musiken försvinner denna dag men ni kommer istället att ha musik på onsdag morgon ,8.00-8.45


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Utomhus-idrott
8,00
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Utomhus-Idrott
onsdag
Pojken och Tigern tidsmaskinen-kapitel 7
Läs kapitel 7 hemma till idag
Musik 8.00-8.45
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen om kordinatsystem,uppgifter i läxboken
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 GOTD
8 sidor
 välj ut en artikel ur 8sidor.se- skriv stödord så att du kan redovisa.
Dansföreställning 09,00

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar