eslöv

eslöv

torsdag 31 januari 2019

Fredag -English


Idag har vi haft glosprov och textkoll precis som vanligt. Idag tog textkollen inte så lång tid så vi fick tid  att spela sällskapsspel på engelska ! Bra att träna muntlig förmåga med spel.



Fredag det betyder förts glosprov see

Bildanalys med Frida

Bildanalys

Jag, Frida, är tillbaka och undervisar i klassen. Den här gången i bild. Det känns jättekul! Eleverna har under bildlektionerna producerat många bilder och använt flera olika tekniker. Nu är det dags att vända på det. Vi kommer under en period framöver att arbeta med bildanalys. 
Vi kommer att jobba med: 
·       Reklam- och nyhetsbilder, hur de är utformade och förmedlar budskap
·       Konst- och dokumentärbilder från olika tider och kulturer, hur de är utformade och vilka budskap de förmedla.
·       Ord och begrepp för att kunna läsa, skriva och samtala om bilders utformning och budskap.
I kunskapskraven står det att eleven ska kunna föra resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och göra kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.

Vi har påbörjat detta arbete genom att träna på att sortera bilder i olika kategorier samt att försöka hitta bilder som förmedlar en speciell känsla till betraktaren. Dessa bilder har eleverna gjort analyser av i en presentation. Dessa presentationer är klara att redovisas för varandra. 
Jag har även visat en nyhetsbild som eleverna tillsammans har fått göra en analys utav. I vårt fortsatta arbete kommer jag att presentera en mall som vi kommer att använda oss av när vi gör bildanalyser framöver.

tisdag 29 januari 2019

lördag 26 januari 2019

franska vecka 4



Äntligen! Nu var det faktiskt hela fem veckor sedan vi hade franska tillsammans. Så klart man hinner glömma en del på fem veckor när man bara läst franska i en termin. Så vi började med lite repetition. Eleverna fick i par skriva en dialog där de ställde frågor och svarade och sedan redovisa för klassen. Alla jobbade på intensivt och resultatet blev strålande.

Vi repeterade räkneorden 0-20 och det verkade sitta kvar ganska bra. En del är svåra att uttala och några är svåra att skriva (och några kanske både och:)) men det gick bra.

Sedan tittade vi lite på vårt nya fokusområde och det är veckodagarna samt att kunna räkna till 50. Även här jobbade eleverna intensivt och fokuserat och sedan fick de komma fram och skriva orden på tavlan. Även här var resultatet mycket bra. Vi kommer att ha detta som läxa till torsdag om två veckor. Dels för att vi behöver repetera det vi lärde oss under höstterminen och dels för att det var en del elever frånvarande på lektionen.

Vi repeterade också klassrumsorden och här fick eleverna två minuter på sig att skriva ner så många de kom ihåg. Tillsammans lyckades vi pricka in allihop!

Läxan är som sagt till torsdag om två veckor (7/2), men läxan finns redan nu på Classroom så det är bara att gå in och träna när man har tid och lust.

En mycket trevlig terminsstart med franskan och jag hoppas vi fortsätter på samma spår framöver
/Henrik

fredag 25 januari 2019

Tjohoo så kul med pulka

När man går i årskurs sex så är man stor- men ändå liten! Det är så härligt att vi kan "leka" lite till i pulkabacken innan ni blir alltför stora och går på högstadiet.