eslöv

eslöv

lördag 26 januari 2019

franska vecka 4



Äntligen! Nu var det faktiskt hela fem veckor sedan vi hade franska tillsammans. Så klart man hinner glömma en del på fem veckor när man bara läst franska i en termin. Så vi började med lite repetition. Eleverna fick i par skriva en dialog där de ställde frågor och svarade och sedan redovisa för klassen. Alla jobbade på intensivt och resultatet blev strålande.

Vi repeterade räkneorden 0-20 och det verkade sitta kvar ganska bra. En del är svåra att uttala och några är svåra att skriva (och några kanske både och:)) men det gick bra.

Sedan tittade vi lite på vårt nya fokusområde och det är veckodagarna samt att kunna räkna till 50. Även här jobbade eleverna intensivt och fokuserat och sedan fick de komma fram och skriva orden på tavlan. Även här var resultatet mycket bra. Vi kommer att ha detta som läxa till torsdag om två veckor. Dels för att vi behöver repetera det vi lärde oss under höstterminen och dels för att det var en del elever frånvarande på lektionen.

Vi repeterade också klassrumsorden och här fick eleverna två minuter på sig att skriva ner så många de kom ihåg. Tillsammans lyckades vi pricka in allihop!

Läxan är som sagt till torsdag om två veckor (7/2), men läxan finns redan nu på Classroom så det är bara att gå in och träna när man har tid och lust.

En mycket trevlig terminsstart med franskan och jag hoppas vi fortsätter på samma spår framöver
/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar