eslöv

eslöv

tisdag 16 augusti 2016

Aktivitet förebygger



Aktivitet förebygger



Obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid

Vad är "Aktivitet förebygger"?

"Aktivitet förebygger" gör det möjligt för elever i årskurs fyra att under skoltid möta föreningslivet i kommunen. Under en schemalagd timme i veckan får eleverna prova på olika fritidsaktiviteter. På så vis har alla elever samma möjligheter att utforska föreningslivet tillsammans med kunniga ledare. Verksamheten är ett samarbete mellan Eslövs kommun, Skånes idrottsförbund och Eslövs föreningsliv och har pågått sedan hösten 2014.

Vad vill vi uppnå?

Syftet är att bidra till en god fysisk och psykisk hälsa och att på sikt motverka utanförskap. Genom att alla barn får samma chans att prova på olika fritidsaktiviteter på skoltid hoppas vi att alla barn som vill ska kunna ha en organiserad fritid oavsett förutsättningar.

En aktiv och meningsfull fritid leder till en god hälsa


Fritiden har ofta en positiv betydelse för individers hälsa och välbefinnande. Genom "Aktivitet förebygger" vill vi uppmuntra och inspirera barn till att känna rörelseglädje och hitta en fritidsaktivitet som de tycker om och trivs med. Förutom fysisk aktivitet kan nya sociala kontakter knytas, vilket bland annat kan bidra till glädje, gemenskap, självförtroende och bättre självkänsla.

Vår värdegrund är att jobba för att alla elever ska känna sig trygga, delaktiga och ha samma förutsättningar för utveckling. Alla ledare får information och verktyg för att bidra till allas utveckling genom att se och uppmuntra alla barn.



Emma Sallander Projektledare,
Kultur och Fritid Eslövs kommun,
241 24 Eslöv 072-155 46 52
emma.sallander@eslov.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar