eslöv

eslöv

söndag 21 augusti 2016

Vecka 34

De tre första dagarna susade förbi och vi blev alla lika förvånade när klockan var två och det var dags att gå hem. Vi har hunnit lära känna varandra lite grann men det känns som en väldigt bra start. Pigga och glada barn som gärna är med och diskuterar, det är de bästa förutsättningar för lärande.

Vi har pratat om hur det ser ut i ett klassrum när elever lär och hur det märks  i klassrummet.Hur vet läraren att eleverna lär sig? Först fick ni tänka själv och sedan med en kompis och allra sist så pratade i hela klassen. Många kloka tankar om hur kunskap uppstår och många bra tips till oss själva som vi kommer att ta med oss under hela vår tid tillsammans.Här kommer några av alla bra tankar:
                   Visa intresse
Ställ frågor
Lyssna uppmärksmat
Vara fokuserad och inte bli störd/bry sig om andra
Försöka att utvecklas och komma vidare(inte alltid välja den lättaste vägen)
Försöker själv först
Pratar om rätt saker med kompisarna i klassrummet
Förklara för kompisar
Vara med i diskussioner(delta aktivt)
Göra sitt bästa
Räcker upp handen
Ber om hjälp

Så om vi nu hjälps åt att göra alla dessa saker då kommer det att bli mycket lärande i 4c.  Det handlar mycket om ansvar, eget ansvar för sitt eget lärande med stöd av mig och av era andra lärare. 

I den kommande veckan kommer vi att börja arbeta med fler av våra skolämne. 

I engelska kommer vi alltid att starta lektionerna med warm-ups. En warmups är en eller flera bilder som ni kommer att få prata med en kompis om. Ett mycket bra sätt att kickstarta lektionerna. Jag kommer att prata engelska under hela lektionen, men givetvis översätta mycket nu i början. Så småningom kommer jag att kunna prata engelska hela lektionerna och ni kommer att kunna svara.
Er första arbetsuppgift kommer att handla om er själva. Ni kommer att få öva på att presentera er själv och på siffrorna. Att presentera sig själv kan ni göra på flera olika nivåer. Här handlar det om ansvar vilken nivå ni väljer. Ni kommer att arbeta med att presentera er själv under hela terminen i en bok som heter "The book about me". Här kommer ni att arbeta med olika område som familjen,kläder, husdjur,mat,ert rum,fritiden, vänner och mycket mer. Elevnära ämnen som jag hoppas att ni alla har lätt att skriva och prata om.
Vi kommer också att titta på vårt läromedel som heter "Magic"
<ni kommer att få er engelskläxa på måndagar och redovisa läxan på fredagar med start nästa vecka, 35.

Vi kommer att fortsätta med GOTD (Grej of the day). Vi  hade två olika GOTD förra veckan och nu  kommer ni att ha GOTD tre gånger i veckan.
Måndagens ledtråd är "Färgglada bitar" . Vad kan det vara som jag ska prata om.....Gissa och skriv i din GOTD-bok.

I Svenska kommer vi att börja arbeta med skrivandet. Vi kommer varje vecka att arbeta med Skrivknep, ett sätt att lära sig skriva med alla våra skiljetecken. Vi kommer också att arbeta med läsning i boken "Bakom masken". På torsdag får ni er första läxa och den ska sedan redovisas torsdagen därpå.

I samhällskunskap kommer vi att börja med Vårt samhälle. Ni kommer att lära er massor om hur ett samhälle fungerar och hur pengar cirkulerar i samhället. Att bygga ert egna samhälle kommer att bli en av utmaningarna.

När ni har berättat om er själva så har jag upptäckt ett par saker som jag skulle vilja att ni tränar hemma:

Ditt fullständiga namn: för-,-mellan och-efternamn.
Ditt personnummer
Din adress
Ditt telefonnummer(om ni har hemtelefon)

Träna gärna på höger och vänster om du inte är riktigt säker.


I veckan så har jag blivit lovad att era Apple -id ska komma så att vi kan börja använda ipadsen  på riktigt. Mot slutet av veckan hoppas jag att vi har lyckats logga in er alla. Tills dess får vi använda Safari och kameran. Jag förstår att ni längtar efter att komma igång på riktigt.

I veckan kommer även SvA - blanketterna att skickas hem för de elever som bedöms utifrån den läroplanen.


I morgon måndag så kommer ni att ha er första uteidrott i åk 4. Den här måndagen är det ingen aktivitet förebygger så ni slutar 14,00. Nästa måndag är första aktivitet förebygger tillfället.


Puh, mycket info så här i början som sagt! Det kommer bilder från klassrummet under veckan.



/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar