eslöv

eslöv

lördag 15 september 2018

Franskan informerar vecka 37


Franska 13/9
På lektionen denna gång har vi tränat på att räkan hela vägen till 20. Det finns en del svårigheter där, men för de flesta så fungerade det bra. Jag är fortfarande väldigt imponerad över hur bra uttal många elever i gruppen har.
Vi gick sedan vidare med det tredje kapitlet i boken. Där får vi framför allt lära oss att fråga hur gammal någon är. Så nu har vi många frågor och svar som vi tränar på:
● Vad heter du?
● Hur mår du?
● Var bor du?
● Hur gammal är du?
Allting vi gör tas emot med stor entusiasm och det är jätteroligt att bedriva undervisning med den här positiva gruppen.
Då det är studiedag nästa torsdag så dröjer det tyvärr två veckor till vi möts igen. Eleverna har fått läxa till den gången och det är ganska mycket så det är bra om det kan spridas ut över två veckor för det kan kanske bli för mycket för bara en vecka. Läxorna finns alltid i elevernas Classroom, men för er som är nyfikna så kan ni få titta på vad eleverna ska lära sig den här gången (se länk nedan). Kanske finns det även någon förälder som vill lära sig lite franska :)
https://quizlet.com/314622538/a-plus-6-kapitel-3-flash-cards/​ (glosorna) http://webbapp.liber.se/a-plus/#/​ (online-övningar till texterna

/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar