eslöv

eslöv

torsdag 6 september 2018

Franskan informerar vecka 36

Idag var tanken att vi skulle börja med ett digitalt läxförhör, men det föll lite platt när den sidan krävde en inloggning och alla verkade inte ha sina utb-konton på ipaden. Vissa lyckades dock komma in och gjorde läxförhöret. För de övriga körde vi muntligt idag. Jag får fundera ut en lösning till nästa vecka.
Sedan arbetade vi med det andra kapitlet i boken och där har vi som mål att vi ska lära oss att hälsa och att fråga och svara om personers namn och var de bor. Vi läste dialogerna i boken och eleverna fick gå runt i klassrummet och fråga och svara på franska. Det är väldigt många som redan har ett bra uttal på franska och många är också ivriga att få läsa högt. Kul!
I slutet av lektionen fick eleverna börja träna på nästa veckas glosläxa. För även om man har ett bra uttal så kan det vara svårt att få till stavningen på franska. Och eftersom vi bara träffas en gång i veckan så kommer jag att ge möjlighet att träna på läxan under lektionerna, men det kräver också att man tar sig tid till att nöta in det hemma. Det är viktigt att få en bra start på franskan så man inte behöver jobba i motvind och uppförsbacke senare.
I elevernas Classroom finns en klass för franskan och där lägger jag alltid ut veckans glosor så man kan träna under hela veckan fram tills nästa torsdag. Det går givetvis bra att träna med hjälp av boken också och att skriva glosorna för hand, men jag tror att många gillar att arbeta med Quizlet och det brukar ge fina resultat. Be gärna era barn visa er när de tränar :)

/Henrik

1 kommentar: