eslöv

eslöv

fredag 28 september 2018

Vecka 40


Vecka 40
Nästa måndag, 8/10 är ni hjärtligt välkomna på föräldramöte. Vi träffas i klassrummet 18,00-19,00.Vi kommer att prata om:
¤betyg/bedömning
¤Utvecklingssamtal/Korridorsrace
¤Fysisk aktivitet för hälsa och inlärning
¤Klasskassa/klassresa
 Den här veckan kommer alla elever få chansen att lämna in förslag på var de skulle vilja åka på klassresa. Detta sker i demokratisk anda, så alla får skriva anonymt på lappar. Dessa läggs sedan ner i en låda. I slutet av veckan kommer vi tillsammans att titta på lapparna och sammanställa resultatet inför föräldramötet.
I veckan kommer vi också att göra DLS-prov i svenska. Dessa prov har vi gjort i åk fyra och fem och det är utmärkt att jämföra er utveckling när det gäller  ordförståelse, läshastighet , rättstavning och läsförståelse. Proven kommer att ligga utspridda i veckan, vid fem olika tillfälle. Detta är inget som ni ska förbereda er inför, mer än att kanske läsa några extra sidor hemma i er skönlitterära bok.
Grupp B kommer att ha hemkunskap på tisdag precis som vanligt. Grupp A har först musik på morgonen och jobbar sedan med Raggarömatte tillsammans med Maja. Ni har läxa till idag kapitel 4, uppgift 1-2.


Hemkunskap:Noah             Oscar                      Anicia
Jonathan        Julian             Elin
Wilma            Danielle         Sabit
Kalle              Samuel
 


På torsdag är det kretsmästerskap i friidrott på Ekevalla. Det är några elever från vår klass som kommer att representera  vår klass och hela årskurs 6. Harald , Sabit, Amanda S Axel K, Wilma och. Melvin. Ni kommer att få pastasallad att ta med er. Viktigt att ta med en egen burk och bestick.
Separat information kommer till dessa elever. 

Franskgruppen kommer även att ha prov på torsdag. Se separat inlägg med info från Henrik.
Kerstin är ledig i två veckor nu. Frida kommer att ha bilden tillsammans med er då. Tyvärr är Hanna långtidssjukskriven och vi vet inte när hon kommer tillbaka. Frida har fått hennes tjänst tillsvidare. Det betyder att Frida kommer att jobba som mentor i 6a. Det är vi naturligtvis jätteglada för, den bästa lösningen på en tråkig situation.
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Raggarö grupp A-kapitel 4 uppgift 1-2
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
torsdag
Franskprov
Kretsmästerskap i friidrott för vissa elever.
fredag
 lyssna på kap 7  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Du har också 18 glosor i läxa.
Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar