eslöv

eslöv

fredag 5 oktober 2018

Vecka 41


Vecka 41

På måndag 8/10 är det föräldramöte 18,00-19,00. Vi träffas i klassrummet och diskuterar de punkter som jag tidigare lagt ut.

Måndag 11,00-11,40 har hela klassen musik med Ingemar.


På tisdag har grupp A hemkunskap.
Grupp B har matteläxa, kapitel 4 i Raggarön, läs kapitlet igen och gör uppgift 1och 2. På torsdag kommer vi att ha mattesnack kring uppgifterna. Ni kommer att sitta i mindre grupper och visa era förmågor att resonera kring era lösningar, jämföra och värdera strategier. Tänk på att ni inte bara ska ha skrivit ner ett svar i er bok utan precis som vi har arbetat med de två första kapitlen ska ni redovisa hur ni kom fram till svaret. Det är ännu viktigare än rätt svar!!

På onsdag och torsdag är Frida och Maja på utbildning så det kan bli lite förändringar i schemat. Kerstin kommer att hjälpa oss med undervisning dessa dagar.

Denna vecka stannar vi upp i engelskan och repeterar. Det blir alltså inget nytt kapitel i Magic. I läxa den här vecka har ni att repetera de glosor vi haft tidigare, Kapitel 1-7. Det blir många glosor, men ni har tränat in alla dessa glosor tidigare så ni behöver förhoppningsvis bara en repetition. Ni repeterar på glosor.eu eller på studentlitteratur.se. På fredag kommer jag att förhöra en del av glosorna. I klassrummet kommer ni att jobba förberedande uppgifter inför de muntliga Nationella proven som börjar vecka 45-50.

Nu har vi gjort klart alla DLS-prov i svenska. I veckan som kommer så ska jag prata med er individuellt och visa er personliga utveckling sedan årskurs 4 i momenten läsförståelse, läshastighet, ordförståelse och stavning.

Nu är hösten här och det innebär friska vindar och en hel del regn. I fredags fick man lov att sitta inne i klassrummet på lunchrasten med mig. Det kommer jag inte att göra varje gång det regnar, så det gäller att packa med jacka och överdragsbyxor. Det som gäller när man sitter inne med mig kan vara lite olika men det som alltid gäller är: Inget spelande på ipad och inga youtube-klipp med våld. Självklara saker!

Nu är det dags för idrott inomhus så inomhus skor packas ner. Det är fortfarande elever som glömmer idrottskläder, ni där hemma kan väl hålla lite extra koll så att idrottsväskan står packad i hallen på morgonen.

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Musik helklass
Föräldramöte 18.00-19.00
tisdag
Raggaröläxa  kapitel 4 uppgift 1-2 grupp B

Grupp a - titta på filmer på youtube om olika tekniker i köket.
Hemkunskap grupp A
Musik grupp B
onsdag
Slöjd
torsdag
Språkval
Idrott
Språkval-13.00-14.30
fredag
 Vi repeterar de glosor vi hittills jobbat med kap 1-7. På glosor.eu finns en övning som heter " Vi tränar 1-7"
Idrott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar