eslöv

eslöv

fredag 26 oktober 2018

Vecka 45


Vecka 45

Idag går vi alla hem och har en veckas lov framför oss. Passa på att vila upp er ordentligt och gör saker som ni blir glada av.

Nästa söndag är sista dagen att registrera in er kakförsäljning.

Veckan efter lovet kommer vi att starta arbetet med de nationella proven. Under fem veckor kommer ni att genomföra muntliga prov i svenska, engelska och matte. I svenska har ni redan övat i de grupper som ni ska jobba i. Ni kommer att vara tre elever som redovisar för varandra. Vad vet vi inte än. I engelska kommer ni att jobba i par. Även detta har vi tränat tillsammans. Vi vet att det kommer att vara uppdelat i två olika delar och att ni kommer få givna ämnen att samtala om. Det övergripande temat kommer att  vara ”What´s best?”. I matematik kommer ni att i grupper med fyra elever få samtala kring matematiskaproblem. Det tränar ni varje vecka i Raggarö och med Hjärngympa. Jag ser framemot att genomföra proven tillsammans med er.

På måndag 8,00-11,00 kommer Mattias Olsson som har illustrerat flera kända barnböcker, till oss. Han kommer att lära er lite olika tekniker när man skissar. Ni kommer också få höra lite om hur han arbetar. Allra sist kommer ni att få en uppgift som vi ska jobba med.

Det betyder att veckans kapitel i engelska kommer att flyttas till tisdagen. I engelska har ni i läxa att träna på glosorna precis som vanligt till kapitel 8b. Detta kapitlet är ett lyssna kapitel så er läxa blir att lyssna på kapitlet hemma för att sedan , med hjälp av bilderna kunna återberätta kapitlet. Ni har också frågeorden i läxa. Ni har ett häfte där ni kan öva samt på classroom, kursen heter ”Elevens val-Engelska”. Övningen heter: frågeord-who,why,what med flera. Träna på dessa, det kommer ni att ha stor användning av när vi ska samtala i de np.

Grupp B kommer att ha hemkunskap på tisdag. I läxa har ni att laga en maträtt som består av två olika moment tex pasta och köttfärs. Man ska filma sig själv antingen hela processen eller snuttar, samt dukningen. Läxan finns på Classroom. Hemkunskap:

Noah Oscar   Anicia

Jonathan        Julian             Elin

Wilma            Danielle         Sabit

Kalle              Samuel

Grupp A har först musik på morgonen och jobbar sedan med Raggarömatte tillsammans med Maja. Ni har läxa till idag kapitel 6, uppgift 1-3. Uppgift 3 är valfri.

På torsdag är det föräldrasamråd på skolan 18,00-19,00. Elin och Lina representerar klassen. Hör av er till dom eller mig, om ni har något som ni vill ska diskuteras denna kväll.
På torsdag är det första Luciaövningen. I vår klass är det 11 elever som valt att vara med. Kul!


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Raggaröläxa- kapitel 6
Hemkunskapsläxa- laga två maträtter
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
torsdag
Språkvalsläxa- läxor finns på classroom i respektive språk
Idrott
Luciaträning 9,55-11,00
Skolråd 18-19, Lina och Elin representerar 6c
fredag
 kapitel 8 magic text och glosor

Engelska frågeord
 lyssna på kap 8b  i din Magicbok. Du ska träna på att återberätta kapitlet med hjälp av bilderna på Mr Bean.
Du har också 18 glosor i läxa.
engelska frågeord-träna i häfte och på classroom
Idrott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar