eslöv

eslöv

torsdag 7 mars 2019

Franska vecka 10


Då var bloggen tillbaka igen efter ett litet uppehåll. Det har blivit lite “hackigt” med franskan nu efter sportlovet. Förra veckan var hela högstadiet på friluftsdag så det är faktiskt tre veckor sedan vi hade franska nu. Det är tråkigt när en del lektioner faller bort eftersom vi har så lite tid tillsammans, men det är dessvärre utanför min kontroll. Det är faktiskt så “illa” att efter dagens lektion har vi bara tio lektioner till innan sommarlovet (förutsatt att inte fler lektioner går bort).

De senaste veckorna har vi jobbat med kroppsdelarna och det förhörde vi idag. Vi gjorde ett digitalt läxförhör där eleverna både kan skriva och rita svar. Det passade bra att rita när det gällde kroppsdelarna. Jag fick se flera väldigt kreativa ritningar av öron och munnar :)

Överlag såg resultaten bra ut och de flesta är väldigt duktiga på att göra sina läxor från vecka till vecka. Det kommer att gynna de mycket när vi “nystartar” med franskan i sjuan. Jag hoppas innerligt att alla i gruppen har valt Norrevångsskolan i sitt skolval!!

Efter rasten började vi träna på nästa kapitel och här ska vi bland annat  lära oss färger och frukter. Detta blev huvudfokus idag. Vi började med att jag visade glosorna på tavlan och eleverna fick fundera över hur de skulle uttalas. Med några få undantag så klarade de alla orden galant. Det är kul att se när det börjar lossna med uttalet och man kan koppla ihop med sådant vi har tränat på tidigare.

Sedan fick eleverna träna själva en stund och i slutet körde vi lite lagtävlingar med de nya orden. För att bara ha tränat på orden i cirka 20 minuter så var det strålande resultat. Ännu ett bevis på att de flesta är på väg åt rätt håll. Nu gäller det bara att komma ihåg att läsa läxan till torsdag, och det hoppas jag att ni kan hjälpas åt att komma ihåg.

Nästa vecka fortsätter vi med detta kapitel och lägger till räkneorden upp t o m 80. Vi (eller kanske mest jag) bestämde också att vi ska ha prov på kapitel 7-9 om fyra veckor. Så det finns gott om tid att repetera det och vi kommer även avsätta en lektion tillsammans där vi repeterar de gamla kapitlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar