eslöv

eslöv

fredag 29 mars 2019

Vecka 14


Vecka 14

I matten har denna vecka handlat om hur man omvandlar bråk till procent. Vi har också kommit in på hur man skriver tal i tre olika former, decimalform, bråkform och procentform som t.ex. 0,5= 1/2 = 50%. Det ska vi fortsätta att arbeta med nästa vecka och hur man räknar ut procent av en summa. I läxa har ni just att repetera omvandling från bråk till procent.

I engelska kör vi stenhårt med att öva alla förmågorna. I fredags gjorde vi ett Np som testade hörförståelse. I veckan ska vi träna  Np läsförståelse. Nästa vecka är det prov på riktigt,
Idag får nu också de glosor/ slang som ni behöver kunna till proven nästs vecka. Öva lite varje dag så att som sitter till nästa måndag.

Vi Jobbar vidare med stormaktstiden. Ni  vet nu att makt och ära har drivit många av våra kungar ut i krig. Gustav II  Adolf var inget undantag. Ni har också fått hitta viktiga platser för Sverige på kartan. Att ha kontroll över stora hamnar var avgörande under den här tiden.  I veckan som kommer ska vi prata vidare om de fyra samhällsgrupperna  som fanns i Sverige på den här tiden och hur de delades i ytterligare grupper under den här tiden.


På torsdag kommer åk 6 att ha en gemensam aktivitetsdag mellan kl 8-11,40. Några har valt Trippelboll, andra hemkunskap och ett gäng har valt att jobba i klassrummet med pyssel, programmering och att göra film. Vi äter sedan gemensam lunch precis som vanligt klockan 11,40. 13,00 -14,30 har ni språkval.
PÅ fredag är det no-koll. Ni har fått ett häfte som heter: "Hälsa". Träna hemma.

måndag
tisdag
HKK B
Musik A
onsdag
Slöjd
torsdag
Aktivitetsdag åk 6
fredag
Eng: Läsförståelse +glosor
Ma; Veckans ma-mål
No-prov-hälsa

Glosor till NP -måndag
 Läs texterna om Mother Theresa och Buffalo Bill ,Svara på frågorna.
Träna på glosorna på glosor.eu
Ma:veckans ma-mål finns i läxboken
Idrott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar