eslöv

eslöv

söndag 24 mars 2019

vecka 13


Vecka 13

På förra veckans veckokoll så fick ni svara på lite frågor om hur ni tränar på era läxor hemma, vilka metoder ni använder. Det är många av er som har fått in bra rutiner. Ni fick också fundera lite framåt, mot högstadiet och ur läxorna kan tänkas vara där. De allra flesta av er tänker att det kommer bli mycket mer läxor och mycket mer att läsa in själv hemma. Att ni kommer få många sidor text att öva på för att sedan kunna svara på frågor i skolan dagen efter. Ni är också väldigt överens om att ansvaret kommer att ligga på er mer- inte så mycket att lärare påminner vad som ska med hem. Det är 11 veckor kvar i åk 6, om du inte har fungerande rutiner för dina läxor så är det läge att börja på in det.

På tisdag är Diana ledig, så det blir ingen hemkunskap för grupp A. Ni kommer till klassrummet klockan 8,00

Vi har dragit igång vårt historiearbete nu. Det är intressant att grotta ner sig i Sveriges historia och få en förklaring till varför saker och ting funkar som det gör i Sverige idag. Vi kom tex fram till att arvkungariket började när Gustav Vasa var regent och det finns kvar i Sverige än idag. När vår prinsessa föddes 1977, så ändrades dock successionsordningen, på vilket sätt?


I veckan ska vi starta ett nytt kapitel i The house och the Magic door-kapitel 5. Om du inte är klar med kapitel 4, är det läxa till torsdag.

Till fredag har du två läsförsåelsetexter med tillhörande frågor i läxa. Den här veckan handlar texterna om Jackie Kennedy och Charlie Chaplin. Till dessa texter finns det också glosor inlagda på glosor.eu.



Vecka 13

måndag
GOTD
"En ö-nation i oceaninen"
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Ingen Hemkunskap grupp A
Musik grupp B
onsdag
Slöjd
Elevråd 12,00
torsdag
The house/The magic door
Språkläxa
Om du inte är klar med text och bild till kapitel 4 är det din läxa
Respektive språk har sina läxor på classroom.
Idrott
språkval 13.00-14,30
fredag
 Engelska: 2 texter Läsförståelse
Glosor
Du har två texter i läxa att läsa hemma: Neil Armstrong och Nkosi Johnson.Du ska också svara på frågorna till texterna. Till de bägge texterna finns det även glosor som är inlagda på glosor.eu. Dessa har du också i läxa.
Idrott
Sista dag att lämna in majblommelapp






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar