eslöv

eslöv

fredag 3 maj 2019

Tyskan-9 maj


Under lektionen den 9 maj kommer ni att få göra en dialogövning i par muntligt🗣💬. Du/ni kommer att få spela upp en dialog på tyska och prata som om det vore första gången ni träffades. Ni har under dagens lektion fått övningen utdelad (ligger som länk i detta inlägg) kunnat träna på ord och fraser och skriva ett utkast - fortsätt gärna träna hemma, fundera på hur du kan utveckla och lägga till saker, så är du väl förberedd.

Som alltid är det helt fritt att hitta på/ fantisera ut, det du ska säga behöver inte vara alldeles sant!
Vill påminna om att du i dialogen ska kunna STÄLLA frågor och BESVARA frågor d.v.s. ha både frågeroll och svarsroll. Du får inte ha några papper/ord som stöd med dig.

Dialogen ska visa att du kan det ordförråd som behövs för att kunna presentera dig själv och till vilken nivå du tillgodogjort dig de ordområden vi gått igenom hittills. Jag kommer också att bedöma om du behärskar uttalet, att det blir god tyska.

Kom ihåg, du kan mer än du tror! 👍Här följer ytterligare exempel på frågor som kan tas med i dialogen ( alla dessa har vi arbetat med tidigare) tror att ni faktiskt kan än fler ...!


Exempel:
Wie heißt du?
Wie geht's?
Wie alt bist du?
Wo wohnst du?
Was ist deine Lieblingsfarbe? / Was ist dein Lieblingsessen?
Wann hast du Geburtstag?
Was magst du?
Was machst du/ machst du nicht so gern?
Hast du ein Hobby?
Hast du ein Haustier?


Viel Glück! 👍🇩🇪

Frau Coger👩🏻‍🏫

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar