eslöv

eslöv

tisdag 30 maj 2017

Charles Darwin- att skriva en faktatext med egna ord

Idag tränar vi på att läsa en faktatext, plocka ut nyckelord och därefter skriva en ny faktatext med hjälp av stödorden. Dagens text handlar om vetenskapsmannen Charles Darwin


Rektor informerar

 

Eslöv 2017-05-30

 

Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg och fantastiskt nog har värme och sol äntligen kommit. Vi kommer att ha skolavslutning fredagen den 16 juni tillsammans med högstadiet och Bredablicksskolan i Eslövshallen kl. 9-10 där ni föräldrar är välkomna. Föräldrar släpps in med start kl. 8.50. Sista skoldagen börjar vi som vanligt kl. 8 men slutar redan kl. 11. 

 

Inför nästa läsår kommer lärarbemanningen i klasserna se ut enligt följande:

 

F – Sofie Aschan, Helena Ragvald, Anna Häggblom, Åsa Stråhle

Åk 1 – Nina Kramer, Inga-Lill Wallin, Sara Berggren

Åk 2 – Ann Kristensson, Caroline Borg Svensson, Åsa Nilsson

Åk 3 – Cristina Olsson, Annie Gottfridsson, Martina Nordbeck

 

Åk 4 – Carina Rasmussen, Ulf Persson, Sara Phillips (f.d. Olsson)

Åk 5 – Nalinée Larsson, Maja Hedlund, Sara Björck, Hanna Möllenståhl

Åk 6 – Elin Cederberg, Kerstin Post, Rebecka Barjosef

 

Till hösten kommer vi att ha en förskoleklass. Eleverna kommer att delas in i fyra grupper och två grupper har sin hemvist i ett klassrum. På idrotten och utedagarna kommer en grupp från vardera hemvist vara tillsammans.

För att öka samarbetet på fritids för åk F och 1 så stänger vi nu Hyddan. Gläntan delas upp i Gläntan röd och Gläntan grön. Eleverna kommer att ha sin hemvist i ett av rummen. Fritidsaktiviteterna kommer att ge möjlighet för utbyte grupperna emellan.
Bemanning Gläntan (F-1):

Martin Lindsäter, Lina Knutsson, Maria Vibern, Ann Ahrling, Jadranka Lajic-Kutlesovska och Sandra Nordbeck. 

Lyan (åk 2):

Anki Rosenborg, Marie Sjöström och Roger Christensen. 

Ängen (åk 3-6):

Jimmy Palm, Jenny Jönsson, Lillan Falck och Torbjörn Karlsson.

 

Vi välkomnar alla elever till läsåret 2017-18 torsdagen den 17 augusti kl. 8. Första dagen är en vanlig skoldag vilket innebär:

F-3 Kl. 8-13

4-6 kl. 8-14

 

Men först önskar vi alla ett härligt sommarlov!

 

Med vänlig hälsning

 

Anna Merkel MöllerAnna WichmandJörgensen

RektorBiträdande rektor

Norrevångsskolan F-6NorrevångsskolanF-6

Barn och Utbildning

Norrevångsskolan, årskurs F – 6

Postadress  Eslövs kommun, 241 80 Eslöv    Besöksadress Lapplandsvägen 23    Telefon  076-844 25 37

E-post  anna.merkelmoller@eslov.se    Webb  www.eslov.se

Fritidsbanken



Fritidsbanken är ett ideellt initiativ som drivs utan kommersiella intressen på ett flertal orter runtom i landet. För mer information besök: www.fritidsbanken.se Fritidsbanken Eslöv är ett samarbete mellan Eslövs kommun, Ebo och Skåneidrotten.
Alla får låna • Allt är gratis • Bidra till en hållbar miljö
På Fritidsbanken kan alla låna sport- och fritidsprylar gratis i två veckor, ungefär som att låna en bok på ett bibliotek.
Du kan låna allt från bollar till inlines, innebandyklubbor, frisbees och badmintonracket. Allmänheten skänker fritidsprylar som de inte längre använder och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut.
Besöksadress Stora Torg 6 241 30 Eslöv (Bredvid pressbyrån) Öppettider Måndagar 12:00 – 16:00 Onsdagar 12:00 – 16:00 Fredagar 12:00 – 16:00
Om någon av tiderna inte passar, hör av er så försöker vi hjälpa till. Telefon: 072-170 55 49 | E-post: fritidsbankeneslov@gmail.com
Häng med Fritidsbanken i Trollsjöparken I sommar hittar ni oss på grönområdet vid Trollsjön alla vardagar mellan kl. 11:00–15:00. Kom så hittar vi på kul lekar, aktiviteter och turneringar tillsammans!
Har du sport- eller fritidsprylar som inte används längre? Lämna dem till oss på Fritidsbanken eller på Våfflan vid Trollsjön under ordinarie öppettider. Du kan även lämna prylarna i särskilda kärl på Merabs återvinningscentraler i Eslöv, Löberöd, Marieholm och Stehag.
Följ oss! Fritidsbanken Eslöv

onsdag 24 maj 2017

Vecka 22


Vecka 22
Dags för lite längre ledighet, det är välförtjänt ni jobbar och sliter så i klassrummet. Idag jobbade ni knäpptyst mellan 8,00-9,35 med att repetera medeltiden. Ni läste texter och svarade på frågor! Toppenbra!


Nu påbörjar vi inga nya arbetsområde utan fokuserar på att bli klara med de saker vi påbörjat. Två och en halv vecka kvar sedan är det sommarlov.


Skolavslutningen är fredagen den 16/6 klockan 8,00-11,00. 8,00 träffas vi i klassrummet och 8,40 går vi upp till Eslövshallen. Om ni föräldrar vill komma och fira in sommaren med oss så är ni välkomna 8,55 till Eslövshallen.
10,00-11,00 går vi tillbaka ner till klassrummet och säger hej då.
 Nästa vecka kommer vi att ha två kollar, en i historia och en i matte.
I historia ska ni repetera medeltiden. Vi har repeterat i skolan och ni har fått ett infoblad med precis vad ni ska kunna inför kollen. Ni kan alltså  börja repetera redan nu om ni vill. Det finns också inlagt på bloggen precis vad det är ni ska repetera hemma.
Det finns även ett inlägg om vad ni ska repetera inför ma-kollen. Ni kommer att repetera mån-onsdag i skolan tillsammans med Hanna.

I engelska fortsätter vi att jobba med The book about me. Alltså ingen text i läxa men orden, This is how I lok samt att du ska vara klar med första uppgiften som heter ”My name”.
På föräldramötet som handlade om klasskassan bestämde ni föräldrar att barn och föräldrar ska träffas i Trollsjön med lekar och grillning onsdagen den 31 maj klockan 18:00. Alla tar med egen mat. Grillkol kommer finnas på plats (Luca, Petreas pappa fixar detta.)
Ni som var med och gick Luciatåg i julas har alla fått hem lappar om att gå och äta pizza den 13 juni. Det är belöningen för att ni ville lussa för oss. Välj maträtt och lämna tillbaka lappen senast onsdag 31/5.
På fredag fortsätter vi med programmering. Visa gärna de där hemma hur duktiga ni är. Gå in på code.org och börja programmera.
Förra veckas GOTD handlade om Japanska fiskar och lumpen..
 
måndag
GOTD
Redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!
onsdag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!

Hi-koll- medeltiden

Träna på pappret du fått av Sara, det finns även ett inlägg på bloggen om vad du ska kunna
Grillkväll I Trollsjön 18,00
torsdag
GOTD
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!
Kompisboken: Läs s.126-137
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look! 
Första uppgiften I The book about me , My name.

Makoll-multiplikation

 
 Se inlägg från Hanna om ma-koll
 
 -
 
 
 

tisdag 23 maj 2017

Ma koll vecka 22


Mattekoll!

 Nu är det dags för den sista mattekollen i årskurs fyra. Nästa gång det är dags går ni i femman!

Vi kommer repetera matematikområdet, multiplikation och division, i skolan under denna och nästa vecka. Fredagen den 2/6 ska du få visa vad du har lärt dig!

 För att förbereda dig kan du öva på följande:

·      Multiplikationstabellerna (multiplikationshäftet)

·      Multiplikation med rutnät (sid. 79-80)

·      Multiplikation med tiotal och 100-tal (sid. 81)

·      Avrunda och överslagsräkna (sid. 82)

·      Multiplikation med flersiffriga tal (sid. 83-86)

·      Sambandet mellan multiplikation och division (sid. 87-90)

·      Division med flersiffriga tal (sid. 93-98)

·      Division med flersiffriga tal och rest (sid. 99)

·      Tolka och lösa textuppgifter (sid.98)

 Om du känner att du behöver extra hjälp med något speciellt område kan du fråga mig så hjälper jag till.

 Lycka till!!

Inför hi-koll

Detta ska du träna på inför kollen . Klicka på bilden för att förstora

fredag 19 maj 2017

Vecka 21

Vecka 21

Veckan som gått var inte riktigt som vanligt med tanke på att vi hade utflykt hela torsdagen och att alla övningsämne var inställda. Veckan som kommer är inte heller som en vanlig skolvecka för vi är lediga torsdag och fredag. Så en kort men intensiv vecka ligger framför oss. Vi kommer att ha idrott som vanligt måndag och onsdag.
I veckan blev vi färdiga med vår läsecirkel om Kung Magnus kalas och Sketna Gertrud. Ni har verkligen gillat boken och den spontana reaktionen när jag läst sista raden var: ”Åh finns det en fortsättning?”
Författaren Gudrun Wessnert har skrivit flera historiska berättelser bla:Spetshäxan, Jag Birgitta och Familjen Ratzbergers guide till Gamla Stan. Låna gärna!
På engelskan kommer vi att lägga undan Magic-boken denna vecka och spara det sista kapitlet till nästa vecka. Den här veckan kommer vi att arbeta med ”The book about me”. Ni kommer att få berätta lite om ert namn och träna på att beskriva er själva. Fråga de därhemma hur det gick till när du fick ditt namn. Vem valde namnet? Finns det någon särskild historia om dig och ditt namn?
Vi kommer att repetera historia i skolan och ni kommer även att få hem ett häfte/arbetsblad som ni ska repetera med hjälp av. Nästa vecka blir det koll. Kör hårt!
Vi kommer inte att arbeta med Kompisboken den här veckan men du kan naturligtvis förbereda dig genom att läsa nästa veckas sidor redan nu. Till vecka 22 ska ni läsa s. 126-137 . 

På Abullahagen utvärderingen så är alla väldigt  nöja med vår utedag. Ni tycker att vi hade en kul dag och att ni lärde er mycket. Det är bara en elev som tyckte att det var jobbigt att gå de 3 km dit och 3 km hem,resten har inte nämt det! Starka ben i 4c,härligt!
Förra veckas GOTD handlade om fästingar och Tsunamin i Thailand 2004. 
 
måndag
GOTD
Eng: Ord från The book about me
Redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Eng: Ord från The book about me
onsdag
 Eng: Ord från The book about me 
Ma-film om multiplikation med uppgifter.
Redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
Lediga
fredag
 Lediga
 
 
 
 -
 
 
 

Programmering

Idag har vi testat på att programmera . Alla har en inlogg på Code.org och sen är det bara att testa. Idag fick alla prova sig fram i sitt eget tempo. Vi har många att fråga om hjälp i klassen när det blir svårt . Bra jobbat !

torsdag 18 maj 2017

Abullahagen










































Vilken härlig dag! Först en tre kilometer lång promenad till Abullahagen och sen olika stationer med kul aktiviteter. Strålande sol och glatt humör från alla goa barn har gjort dagen perfekt .