eslöv

eslöv

söndag 14 maj 2017

Vecka 20


Vecka 20
I fredags var vi på bio och  tittade på ”Järnjätten”.  En tänkvärd film om vänskap och om vad som är gott och ont i världen.
Den här veckan kommer vi inte att ha någon idrott eller slöjd. Ni kommer att arbeta med mig i klassrummet 8,00-14,00. Underbart tycker jag! Hela skolan,f-6, kommer att ha utedagar i Abullahagen. På torsdag är det vår tur att gå dit. Vi träffas klockan 8,00 i klassrummet och sedan promenerar vi till Abullahagen. Där kommer vi att jobba på olika stationer  i blandade grupper tillsammans  med åk5. Vi ska håva, väva, ha tipspromenad , jobba med blommor och fåglar och även använda ett stormkök. Vi äter lunch på plats. Det ni behöver tänka på denna dag är : Ingen ipad, kläder efter väder, bra promenad skor. Ta gärna med extra dricka och kanske en frukt eller macka till förmiddagen. Vi är tillbaka på skolan till klockan 14,00
Ivana kommer till oss en stund  på måndag och ni ska få arbeta med problemlösning tillsammans med henne. Tidigare har ni haft engelska tillsammans och denna stund blir det matte.
Vi har fortsätter  vår läsecirkel om Sketna Gertrud och kung Magnus kalas. Jag läser högt för klassen och ni antecknar på era mindmaps. Vi diskuterar och svarar på frågor. Vi närmar oss Kung Magnus kröningskalas och Sketna Gertrud har fortfarande inte börjat laga maten.
Ma-filmen ligger ute på Classroom. Även denna vecka finns det uppgifter i slutet av filmen. Om ni glömt läxboken i skolan så går det naturligtvis bra att skriva på lösblad. Fota gärna av dina uppgifter med ipaden som en extra säkerhet om pappret skulle försvinna.
Vi håller på att avsluta vårt arbete med medeltiden i historia. Det kommer snart en avslutande koll på delar av det vi arbetat med.
Nu kommer vi att byta ut bilden mot programmering under några veckor. Ni ska få lära er enklare programmering med era ipads. Det kommer ni att gilla!
Vi kommer också att starta ett litet arbete om källkritik. Denna vecka börjar vi med att prata om vilka källor vi kan lita på.
Förra veckas GOTD handlade om Lutande tornet i Pisa och drömmar.
På onsdag är det skolråd 18,00. Elin och Lina representerar 4c. Har ni något som ni vill ska lyftas i detta forum så ta kontakt med Elin, Lina eller mig.
 
måndag
GOTD
Redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Eng:kap 28+glosor
onsdag
Eng:kap 28 +glosor
Ma-film om multiplikation med uppgifter.
Skolråd 18,00-19,00
(Elin och Lina representerar 4c)
torsdag
GOTD
Eng:kap 28+ glosor
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Utedag i Abullahagen
fredag
 Eng:kap 28+ glosor
 Kompisboken: Läs s. 100-125  hemma.
 Lyssna på kap 28 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar