eslöv

eslöv

fredag 19 maj 2017

Vecka 21

Vecka 21

Veckan som gått var inte riktigt som vanligt med tanke på att vi hade utflykt hela torsdagen och att alla övningsämne var inställda. Veckan som kommer är inte heller som en vanlig skolvecka för vi är lediga torsdag och fredag. Så en kort men intensiv vecka ligger framför oss. Vi kommer att ha idrott som vanligt måndag och onsdag.
I veckan blev vi färdiga med vår läsecirkel om Kung Magnus kalas och Sketna Gertrud. Ni har verkligen gillat boken och den spontana reaktionen när jag läst sista raden var: ”Åh finns det en fortsättning?”
Författaren Gudrun Wessnert har skrivit flera historiska berättelser bla:Spetshäxan, Jag Birgitta och Familjen Ratzbergers guide till Gamla Stan. Låna gärna!
På engelskan kommer vi att lägga undan Magic-boken denna vecka och spara det sista kapitlet till nästa vecka. Den här veckan kommer vi att arbeta med ”The book about me”. Ni kommer att få berätta lite om ert namn och träna på att beskriva er själva. Fråga de därhemma hur det gick till när du fick ditt namn. Vem valde namnet? Finns det någon särskild historia om dig och ditt namn?
Vi kommer att repetera historia i skolan och ni kommer även att få hem ett häfte/arbetsblad som ni ska repetera med hjälp av. Nästa vecka blir det koll. Kör hårt!
Vi kommer inte att arbeta med Kompisboken den här veckan men du kan naturligtvis förbereda dig genom att läsa nästa veckas sidor redan nu. Till vecka 22 ska ni läsa s. 126-137 . 

På Abullahagen utvärderingen så är alla väldigt  nöja med vår utedag. Ni tycker att vi hade en kul dag och att ni lärde er mycket. Det är bara en elev som tyckte att det var jobbigt att gå de 3 km dit och 3 km hem,resten har inte nämt det! Starka ben i 4c,härligt!
Förra veckas GOTD handlade om fästingar och Tsunamin i Thailand 2004. 
 
måndag
GOTD
Eng: Ord från The book about me
Redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Eng: Ord från The book about me
onsdag
 Eng: Ord från The book about me 
Ma-film om multiplikation med uppgifter.
Redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
Lediga
fredag
 Lediga
 
 
 
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar