eslöv

eslöv

torsdag 11 maj 2017

Protokoll från skolråd 170301

 

Skolråd 170301

Uppföljning av förra protokollet

……

 

STLVi är stolta över hur eleverna och lärarna arbetar och utvecklas i takt med projektets gång.

Hälsovecka- Det blir en hälsovecka i maj. Alla klasser kommer att vara en dag i Abullahagen.

NP- Vi är igång med nationella prov i åk 6 och åk 3 ska snart starta. Proven är till för att jämföra olika skolor i Sverige. Det är viktigt att veta att elever som inte klarar proven inte kommer att få gå om ett år i skolan. 

Fritids nya rutinerDet har fungerat bra. Vi harsett att många vistelsetider har justerats och vi kan planera personal efter det. Vi kan se att systemet behövs uppdateras. Vi tar tacksamt emot information från föräldrar om, när och hur systemet strular.

Rekrytering- Till hösten har vi två lärare som kommer tillbaka från föräldraledighet samtytterligare två lärare till som har aviserat att de vill komma tillbaka. De två sistnämnda har ej än lämnat definitivt besked. I nuläget behöver vi inte nyrekrytera. 

Its learning – Lärarna har börjat lära sig systemet i små steg. Vi kommer att skriva IUP och ömdömedär under våren. Elevernas inloggningar är klara men vårdnadshavarnas inloggningar dröjer. Tanken är att all information från skolan ska gå genom It’s learning  när vi alla har tillgång till systemet.

FacebookVecka 16 är det Norrevång f-6 som rapporterar på ”Utbildning och förskola Eslövs kommun” facebooksida

 

Övriga frågor

 

Järnvägen- Det finns inget staket längs hela banvallen. Prata med barnen om att banvallen är ingen lekplats.

 

Förskoleklass HT 17- Vi kommer att bjuda in våra kommande elever i förskoleklass och deras vårdnadshavare till öppet hus onsdagen den 26/4 16.30-18.00. Vi börjar i matsalen där vi provar dagens skollunch. Därefter kommer de att få information om vår förskoleklass- och fritidshemverksamhet. Inbjudan skickas ut i vecka 11.

 

FöräldracaféDet börjar den 2/3. Anders Svensson från familjeteamet håller i det. Det bygger på Icdp.

 

Händelserapporter- En rapport där en händelse beskrivs. Vi skriver de när en händelse har hänt där vi behöver kontakta någon av vårdnadshavarna. I händelserapporten beskrivs hur vi arbetar för att det inte ska hända igen. 

 

MailadresserVi pratar om hur och vad som skickas hem till vårdnadshavarnas mailadresser. Det är viktigt att vi är konsekventa. Det framkommer att det är att föredra att vi skickar mail med dold kopia. 

 

Skola24- Det framkom att det har varit strul med frånvarorapporteringen på skola24. Vi tar det med oss tillbaka till lärarna som behöver tänka på att de kan rapportera första lektionen tidigast kl.8.00.

 

 

 

 

 

 

 

1 (2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar