eslöv

eslöv

onsdag 24 maj 2017

Vecka 22


Vecka 22
Dags för lite längre ledighet, det är välförtjänt ni jobbar och sliter så i klassrummet. Idag jobbade ni knäpptyst mellan 8,00-9,35 med att repetera medeltiden. Ni läste texter och svarade på frågor! Toppenbra!


Nu påbörjar vi inga nya arbetsområde utan fokuserar på att bli klara med de saker vi påbörjat. Två och en halv vecka kvar sedan är det sommarlov.


Skolavslutningen är fredagen den 16/6 klockan 8,00-11,00. 8,00 träffas vi i klassrummet och 8,40 går vi upp till Eslövshallen. Om ni föräldrar vill komma och fira in sommaren med oss så är ni välkomna 8,55 till Eslövshallen.
10,00-11,00 går vi tillbaka ner till klassrummet och säger hej då.
 Nästa vecka kommer vi att ha två kollar, en i historia och en i matte.
I historia ska ni repetera medeltiden. Vi har repeterat i skolan och ni har fått ett infoblad med precis vad ni ska kunna inför kollen. Ni kan alltså  börja repetera redan nu om ni vill. Det finns också inlagt på bloggen precis vad det är ni ska repetera hemma.
Det finns även ett inlägg om vad ni ska repetera inför ma-kollen. Ni kommer att repetera mån-onsdag i skolan tillsammans med Hanna.

I engelska fortsätter vi att jobba med The book about me. Alltså ingen text i läxa men orden, This is how I lok samt att du ska vara klar med första uppgiften som heter ”My name”.
På föräldramötet som handlade om klasskassan bestämde ni föräldrar att barn och föräldrar ska träffas i Trollsjön med lekar och grillning onsdagen den 31 maj klockan 18:00. Alla tar med egen mat. Grillkol kommer finnas på plats (Luca, Petreas pappa fixar detta.)
Ni som var med och gick Luciatåg i julas har alla fått hem lappar om att gå och äta pizza den 13 juni. Det är belöningen för att ni ville lussa för oss. Välj maträtt och lämna tillbaka lappen senast onsdag 31/5.
På fredag fortsätter vi med programmering. Visa gärna de där hemma hur duktiga ni är. Gå in på code.org och börja programmera.
Förra veckas GOTD handlade om Japanska fiskar och lumpen..
 
måndag
GOTD
Redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!
onsdag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!

Hi-koll- medeltiden

Träna på pappret du fått av Sara, det finns även ett inlägg på bloggen om vad du ska kunna
Grillkväll I Trollsjön 18,00
torsdag
GOTD
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look!
Kompisboken: Läs s.126-137
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
Eng:The book about me, ord på glosor.eu “This is how I look! 
Första uppgiften I The book about me , My name.

Makoll-multiplikation

 
 Se inlägg från Hanna om ma-koll
 
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar