eslöv

eslöv

söndag 7 maj 2017

Vecka 19


Vecka 19
Våren är här, kanske, hoppas och tror jag. Det innebär att alla tjocka överdragsbyxor , vantar och mössor  rensas ut från  hatthyllan och kommer hem.
Pernilla har gjort ett inlägg om klassens kakförsäljning, bra jobbat! Om man har möjlighet och vill så finns det fortfarande att sälja burkar. I så fall lämnas beställningslistan in i pappersform till Elin (i klassen) senast onsdag.
I tisdags fick ni ta hem era glosböcker för påskrift. Se till så att böckerna hamnar i väskan igen och kommer tillbaka till skolan så fort som möjligt.
Vi har börjat vår läsecirkel om Sketna Gertrud och kung Magnus kalas. Jag läser högt för klassen och ni antecknar på era mindmaps. Vi diskuterar och svarar på frågor. Många nya ord lär vi oss. Vet ni därhemma tex vad en aladåb och syltekona är? Vi gillar boken , den är rolig och författaren väver samman historisk fakta med fiktion.
Vi håller på att avsluta vårt arbete med medeltiden i historia. Det kommer snart en avslutande koll på delar av det vi arbetat med.
På måndag är det dags för Kalvinknatet i Eslöv. Det brukar vara en riktig folkfest och även om ni inte ska springa så kan man heja på kompisar. I år är sista året som ni har chans att vara med.
På onsdagens idrottslektion kommer vi att gå till Trollsjön och orientera där med kartor. Det är Eslövs orienteringsklubb som tar emot oss. Vi går hem så att ni slutar som vanligt 14,00 på Norrevång.
På fredag kommer ni att börja dagen med musik. Ni ska tillsammans med de andra två klasserna i åk 4 träna inför skolavslutningen. När ni kommer tillbaka 8,45 kommer vi att promenera till Bian i Eslöv för att titta på Järnjätten. En animerad film som handlar om vad som är gott och ont i livet och hur vi ska veta vilket som är vad.
Förra veckas GOTD handlade om Fort Boyard  och Amalia Eriksson. Tänk vilken vinst personen gjorde som köpte fortet mitt ute i havet.
Förra veckan var det 7 elever som hade tittat på ma-filmen hemma och därmed gjort läxan! I ma-filmen är genomgången och det blir svårt att arbeta vidare när så många inte sett genomgången. Till nästa vecka är det en uppryckning från de som missta läxan!
Om du inte är riktigt säker på tabellerna så behöver du träna lite varje dag hemma. Gå in på www.elevspel.se . För att se genomgångar och få förklarat hur man ställer upp tal eller multiplicerar med 10,100,100 så finns det en bra sida som heter www.matteboken.se. Jag har länkat här på bloggen under våra bra länkar. Till onsdag har ni en mattefil med efterföljande uppgifter. Börja i god tid.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Annat
tisdag
Eng:kap 27+glosor
onsdag
Eng:kap 27 +glosor
Ma-film om multiplication med uppgifter.
Orientering i Trollsjön på idotten
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 80-99  hemma.
Eng:kap 27+ glosor
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Eng:kap 27+ glosor
 
 lyssna på kap 27 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 
Vi går på bio och ser ”Järnjätten”
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar