eslöv

eslöv

fredag 25 augusti 2017

Engelska inloggningar

Nu är engelskan igång och alla har fått sina nya Magicböcker och sina inloggningar till webbdelen. Längst fyra i Magicboken har alla elever skrivit sitt användarnamn och lösenord. De har idag även fått hem en lapp till er föräldrar med inloggningsuppgifter. Denna lapp kan ni spara på ett bra ställe om ert barn skulle glömma inlogg.

För att komma till Magic så:
1.starta en webbläsare (funkar alltså både på iPad och dator)
2.skriv in :www.studentlitteratur.se/mina sidor
3.logga in och klicka därefter på bokenMagic 5

Här finns alla kapitel digitalt så har du glömt din Magic bok i skolan går det bra att öva läxan här. Här kan du också lyssna på texten och öva på att läsa efter. Du kan också öva på veckans 15 glosor här.
 
Glosorna finns även på www.glosor.se
Av namn:fyrornanorre lösenord :fyrornanorre

Detta läsår kommer alla elever att börja träna på 15 glosor hemma. Man väljer själv om man vill öva på att skriva glosorna från svenska till engelska eller om man endast tränar på att öva på vad glosorna heter på engelska. Då får man ordet på svenska och därefter får man fyra alternativ på engelska ord att välja mellan. Målet är naturligtvis att alla ska träna på att skriva orden så småningom.
 
Varje vecka har eleverna också kapitlets text i läxa. Texten ska läsas flera gånger på engelska hemma. Ni ska också kunna översätta texten till svenska . Allt detta tränar vi tillsammans i skolan på måndagen och sedan är läxan att repetera hemma till fredagen . Lyssna gärna på kapitlet innan ni läser.

Om det dyker upp frågor hemma så vill jag att ni hör av er direkt så vi kan lösa det. 

Sara.bjorck@eslov.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar