eslöv

eslöv

fredag 25 augusti 2017

Vecka 35


Vecka 35

Första veckan är gjord och det är en klass som varit pigga ,glada och arbetssugna som jag skickar hem på helg. Det känna att ni alla är årskurs fem elever nu med allt vad det innebär.

Vi har jobbat på i Skogens hemlighet och nu är det flera av er som har fått läxa at

I veckan startade vi upp geografiarbetet. Vi kommer att arbeta mycket med att jämföra olika lände och platser. Detta är något som ni därhemma hemskt gärna får hjälpa till med. Prata gärna om vilka likheter och skillnader det kan finnas mellan två länder när det gäller klimat, ekonomi , naturresurser, natur, befolkning osv. Tex skillnaden om man bor i Eslöv-Sverige med Kapstaden i Sydafrika. Finns det några likheter? En följdfråga kan vara varför det är skillnader. Då utmanar ni ert barn ytterligare.  Har ni varit på semester i ett annat land kan det vara ypperligt att börja med det landet.

Vi kommer också att träna på Sveriges namngeografi. Har ni en stund över så tycker jag att ni ska träna på http://online.seterra.com/sv  Börja med landskapen . Därefter kan du träna städer, åar och hav. Korta stunder varje dag är det allra bästa för att plugga in detta.

GOTD kommer vi att ha måndagar, tisdagar och fredagar. Det betyder att läxan hemma är att gissa på ledtråden till dessa dagar och att sedan redovisa läxan hemma för en vuxen.

På torsdag kommer skolans bibliotekarie ,Therese, till klassen för att tipsa oss om bra skönlitteräraböcker. Detta kommer vi att göra i skolan men det kommer även att bli läxa att läsa hemma.Vi kommer att läsa olika böcker i klassen men de kommer alla att handla om mysterier. Detta kommer vi sedan att arbeta vidare med i skrivandet när vi är klara med Skogens hemlighet.

 

På fredag är det Disco-dags. Vi kommer att lägga tid i veckan på att fixa det sista. Det är så kul tycker vi att ordna disco! Jonas (Melvins pappa) har varit snäll och skrivit ut flera hundra inbjudningar som vi delat ut till alla elever på skolan. Vi hoppas också att våra lappar kommit upp på andra skolor genom vänner i handbolls –och fotbollslagen.

Alla träffas i matsalen 17,00. Om det är så att man inte kan så skicka gärna ett sms till Sara så att vi vet om någon inte ska dyka upp.

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Skogens hemlighet för en del elever-se individuell lappet
Matte-veckans matte planerIng ska vara klar. Se planering i boken så heter man-läxa
fredag
 Eng:kap 1, text och glosor
 lyssna på kap 1 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 
 
Discodags- Vi träffas i matsalen klockan 17,00

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar