eslöv

eslöv

fredag 18 augusti 2017

vecka 34


Vecka 34

Första skoldagen jobbade vi med att göra en personlig presentation av oss själva. Alla skrev manus och ritade. Därefter gjorde ni presentationsfilmer om er själva i appen I movie. Ni klippte och redigerade. Visa gärna filmen för de där hemma. På måndag är det filmvisning i klassen.

 I fredags hade vi en  fartfylld dag tillsammans med åk 4 och 6 där vi alla fick lära oss nya lekar som vi kan leka på rasterna.

Nu har vi första hela veckan framför oss och vi kör igång direkt med ma,eng,svenska,bild, geografi, GOTD, no och alla övningsämne.

Måndag  morgon 8,00 är det idrott. Ett tips är att komma idrottsklädd redan på morgonen och att packa ner sina skolkläder i väskan. Ni kommer att ha idrottslektioner utomhus ett bra tag nu så kläder efter väder är det som gäller.

Vi mjukstartar lite med läxor så den här veckan är det endast engelsk läxa och GOTD. Vi kommer att fortsätta vårt arbete i svenska med Skogens hemlighet. Här kommer det att vara väldigt individuella läxor beroende på hur långt man kommit i skrivandet.

GOTD kommer vi att ha måndagar, tisdagar och fredagar. Det betyder att läxan hemma är att gissa på ledtråden till dessa dagar och att sedan redovisa läxan hemma för en vuxen.

Måndagens ledtråd finns på Classroom: ”Blåa gubbar”

På tisdag är det fotografering för klassen , 9,30.

På fredag är det streetfooddag och vi äter vår lunch utomhus.

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Fotografering
9,30
onsdag
torsdag
fredag
 Eng:kap 1, text och glosor
 lyssna på kap 1 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 
 
Streetfooddag-vi äter ute

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar