eslöv

eslöv

torsdag 8 november 2018

Bärpaj med vaniljsås


Bärpaj med vaniljsås blev belöningen efter hårt arbetande. Vaniljen var äkta, ekologisk bourbonvanilj därav den mörkare färgen på såsen. Ibland går smaken före utseendet.
På lektionen samlade jag in dokumentation på uppgiften där ni lagade mat hemma samt pratade med er lite om hur det gick för er i ämnet. Kul att se era bilder och filmer. Jag ser fram emot att läsa era texter med. Ni fick under lektion i uppgift att planera ett recept där ni skulle utgå från en omelett. Ni fick ta hänsyn till hur upplägget på tallriken skulle vara beroende på om man tränade mycket eller mest satt stilla. Till er nästa hemkunskapslektion behöver jag ha in ALLA era uppgifter som ni inte har lämnat in( utvärderingar/ laga mat hemma/ omelettplaneringen). Dessutom får ni ännu en gång möjlighet att visa era kunskaper när det gäller begrepp så som redskap ( ex kastrull,rivjärn)och matlagningsmetoder( ex fräsa,ansa,bryna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar