eslöv

eslöv

fredag 16 november 2018

Franska vecka 46

Franska 15/11

Idag var det tyvärr återigen många som hade glömt att träna på sina glosor. Som förhör fick eleverna skriva meningar där jag hade kombinerat ihop meningar med de ord de hade tränat på. För de elever som hade tränat på glosorna gick det jättebra. De som inte hade tränat får göra dubbel läxa till nästa vecka.

Veckans text fokuserar på klockan. Eleverna ska lära sig att säga vad det heter när klockan är prick, halv, kvart över och kvart i. Dessutom ska de kunna ställa frågan: “Hur mycket är klockan”?. Vi började att gå igenom klockan på franska och det är lite “trixigt”. Men som med allting annat, tränar man på det så fixar man det. Jag frågade också om det fanns några som på eget bevåg ville lära sig hela klockan, och till min glädje var det halva klassen som räckte upp, så de har en extra utmaning framför sig :) Men det kommer de ha stor nytta av när vi kör klockan igen i sjuan. Allt som man lär sig är bra!

Sedan hjälptes vi åt att läsa texten och gå igenom de svåruttalade orden innan eleverna själva fick läsa texten i par. De förstod vad det stod i texten innan vi ens hade tränat på orden, men sen gäller det ju att lära sig uttalet och stavningen också. Veckans glosor hittar ni här:


Sedan har vi (eller kanske mest jag) bestämt att vi ska ha ett test om tre veckor, då på kapitel 4-6. Så nästa vecka gör vi färdigt kapitel 6, veckan efter det repeterar vi de gamla kapitlen och sedan gör vi ett prov vecka 49. Dessutom kommer eleverna att få göra några läs- och hörförståelser och en skrivuppgift innan terminen är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar