eslöv

eslöv

fredag 16 november 2018

Vecka 47


Vecka 47

En härlig vecka med mycket hårt arbete lägger vi bakom oss. På rasterna hoppar många av er långrep, en del gungar( eller hänger vid gungorna) och några spelar fotboll med andra klasser på skolan. Aktiva raster som gör att ni får energi att arbeta i klassrummet. Måndag 19/11 är sista dag att lämna i lapp om klassresa. Detta för att ni ska kunna boka er resa så fort som möjligt. Det kan kännas avlägset men det är många klasser som åker på klassresa i juni så det gäller att vara ute i god tid.

Den här veckan är sista veckan som vi lyssnar på Tiger and Spider. Spännade att höra upplösningen på denna berättelse. Ni har utvecklat er förmåga att förstå talad engelska jättemycket under detta arbetes gång. Vilken skillnad det är på era stödord nu, jämfört med när vi började. Nästa arbetsområde blir att träna på att skriva texter. Ni kommer att få skriva en kapitelbok på engelska. Mer info om det kommer.

På torsdag kommer jag att kolla av hur mycket ni kan om Kristendomen. Du övar i häftet som heter ”Världens religioner.” Det häftet är en repetition av de filmer vi tittat på , pp om kristendomen och sammanställningen. Du behöver alltså inte repetera pp på classroom.

I stort sett hela klassen är klar med nationella proven i matte, det har varit så roligt att lyssna på er, hur ni förklarar och motiverar era svar och resonerar med varandra. Ni har varit 3-4 stycken och gjort både enskilda uppgifter och gemensamma diskussionsuppgifter. 
I matte har vi under ett par veckor kollat av de fyra räknesätten, de allra flesta klarar det galant efter lite övning men en del av er tycker att det fortfarande är ganska svårt, ge inte upp, vi fortsätter träna på elevens val och vid stunder på mattelektionerna. På onsdag vecka 47 kommer vi att kolla av kapitlet multiplikation och division med en diagnos. Under måndag och tisdag kommer vi att repetera kapitlet och jobba med sidorna Kan du detta? i Pixel som är en fördiagnos som kollar av alla moment. Multiplikation och division med flersiffriga tal och decimaltal. Räkna med uttryck, använda parenteser. Kombinatorik och förhållanderäkning (proportionalitet). 

Grupp B kommer att ha hemkunskap på tisdag. I läxa har ni att laga en maträtt som består av två olika moment tex pasta och köttfärs. Man ska filma sig själv antingen hela processen eller snuttar, samt dukningen. Läxan finns på Classroom. Hemkunskap:

Noah Oscar        Anicia   Jonathan                              Julian                Elin Wilma          Danielle               SabitKalle           Samuel

Grupp A har först musik på morgonen och jobbar sedan med Raggarömatte tillsammans med Maja. Ni har läxa till idag kapitel 7 Raggarö.

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Lämna in lapp om klassresa
Lucia 10,30-11,40
tisdag
Raggaröläxa- kapitel 7
Hemkunskapsläxa-
Sista veckan att lämna i alla uppgifter. Prov på redskap och matlagningstekniker
 
All material till hemkunskap finns på Classroom
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag

ma-diagnos om multiplikation och division

torsdag
Kristendomen
Språkvalsläxa- Prov i spanska och tyska
läxor finns på classroom i respektive språk
Öva i häftet ”Världens religioner”
Idrott
fredag
 
 lyssna på kap 11  i din Magicbok. Du ska träna på att läsa kapitlet högt, samt översätta.
Du har också 18 glosor i läxa.
Idrott
Lucia 9,55-11,00

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar