eslöv

eslöv

fredag 23 november 2018

Vecka 48


Vecka 48
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Musik 11,00-11,40
tisdag
Raggaröläxa- kapitel 8
Hemkunskap grupp A
Musik grupp B
onsdag
Vilse –kapitel 5 text färdigt
torsdag
Språkvalsläxa- läxor finns på classroom i respektive språk
Idrott
fredag
Engelska-text och glosor Apollo 13 Part 1
No-koll om eld

Musik:sista dag att lämna in när du sjunger och en analys med hjälp av de frågor som finns på classroom.
 lyssna på kap 12  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Du har också 18 glosor i läxa.
No-träna i häftet om eld
Idrott 10,25
Luciaträning 8,00-9,35

Tiden går så fort, nu är det snart jul! Men innan dess ska vi hinna med en hel del. Som vi pratade om på föräldramötet, så är det korridorsrace den 6 december. Ni erbjuds då att träffa några av de pedagoger som jobbar med klassen.
Nu har vi avslutat arbetet med Tiger ande the Spider i ämnet engelska. Ni skriver  just nu en storyreport om berättelsen, och de jag har läst hittills har tyckt väldigt mycket om berättelsen. Liksom tidigare kommer vi att arbeta med text och glosor på måndagar, detta förhörs sedan på fredagens lektion.
På torsdagens lektion kommer nu kommer vårt fokus att ligga på att skriva engelska. Det kommer att finnas två olika nivåer att skriva på och det är ni, samråd med mig, som väljer vilken nivå ni ska jobba på.
Det lite svårare arbetet heter ”The house” . Här kommer ni att skapa ert egna hyreshus och presentera de olika karaktärerna som bor i huset. Ni kommer också att ställas inför olika dilemman som ni får av mig. Uppgifterna till skrivprojektet kommer att läggas ut på Classroom.
Det andra skrivprojektet heter ”Te magic door” Detta är ett skrivprojekt som ni jobbade med i ämnet svenska när ni gick på lågstadiet. Nu ska ni få skriva på engelska.Uppgifterna till projektet kommer att läggas ut på Classroom En del veckor kommer några av er att få läxor i att skriva på engelska. Vem, handlar om hur mycket man hunnit på lektionerna. Ni kommer att bli experter på att skriva engelska genom detta projektet. Nu kör vi!
Veckans kapitel i engelska är långt och svårt. jag tycker att ni ska prioritera att läsa första sidan långsamt och bra istället för att läsa alla sidorna.

På fredag är det också Luciaövning 8,00-9,35.
På fredag 30/11 är det dags för en NO-koll, då ska vi se hur mycket du kan om eld. Du har fått ett repetitionshäfte med frågor, om du besvarar dem och läser på dina svar så kan du mer än tillräckligt. Tänk på att utveckla svaren, beskriv både hur det fungerar och förklara varför. 
Grupp A kommer att ha hemkunskap på tisdag . Hemkunskap:             
Sebastian  Petrea      Amanda Fatima       Mazen     Harald Heam         Melvin  Axel Cassandra     Isak  
                     
Grupp B har först musik på morgonen och jobbar sedan med Raggarömatte tillsammans med Maja. Grupp B har Raggaröläxa, kapitel 8 uppgift 1-3, 3 är valfri. Tänk på att redovisa dina uträkningar, det är de vi vill kunna jämföra med varandra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar