eslöv

eslöv

torsdag 8 november 2018

Franska vecka 45


Då var vi tillbaka efter lovet med fulla krafter. Idag vände vi lite på upplägget. I stället för att börja med att lyssna och läsa texten och sedan träna på glosorna, så började vi med att träna på glosorna. Jag gick först igenom alla superbra funktioner som finns i Quizlet (hemsidan där eleverna kan träna sina glosor). Där kan man lyssna på orden, skriva orden, skapa sina egna test och spela några spel. Dessutom finns det en funktion (Quizlet live) som gör så att eleverna tävlar mot varandra i lag och det lag som först kommer till 12 rätt har vunnit. Kika gärna in och kolla vilka ord vi jobbar med.


Det var mycket bra fokus från samtliga elever idag och det märktes också på resultatet. Redan efter bara 10-12 minuters träning hade eleverna ganska bra koll på många ord och när vi gjorde Quizlet live tillsammans så gick det jättebra. När vi sedan gick igenom texten så var det många som redan förstod vad det stod i texten så vi kunde lägga mer fokus på uttalet. Sedan är det ju en sak att känna igen ordet och veta vad det betyder. Målet är ju också att man ska kunna uttala orden och skriva dem, men det kommer om man kommer ihåg att ta sin dagliga dos av franska :)

Så min poäng är att om eleverna bara tränar en liten stund varje dag så kommer de att lära sig glosorna. För de flesta räcker det med 15-20 minuter om dagen under en veckas tid så sitter de ganska bra. Men att vänta till dagen innan och då försöka lära sig glosorna kommer inte att funka. (Många har redan testat den strategin :))

Den här veckans text fokuserar på familjeord, såsom, mamma, pappa, bror, syster, kusin, moster/faster och så vidare, men så klart finns det även andra ord att lära sig. Hjälp gärna era barn att komma ihåg att ta den här lilla stunden dagligen så att alla kan få chansen att hänga med från början. Då kommer både de och jag (och ni) att tycka att det är mycket roligare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar