eslöv

eslöv

torsdag 29 november 2018

Spanska vecka 48

Hola. 


Denna vecka har vi börjat med tema kläder. Eleverna har tittat på en film på ur skola som handlar om att handla kläder. Det finns många pedagogiska filmer på spanska på ur skola. Jag har lagt ut länken till en av dem på classroom. Läxan till nästa vecka blir att lära sig några klädesplagg och jag lägger också ut en frivillig läxa för de elever som vill lära sig mer. Uppmuntra gärna era barn att titta på någon av de andra kortfilmerna som finns på ur skola. De är ca 10 minuter långa och serien heter ”Habla ya”. 


Idag har eleverna fått resultatet på provet som de hade förra veckan. De flesta klarade av provet bra eller mycket bra. Roligt att se att de lär sig mycket och utvecklas. Eleverna fick fotografera resultatet. Be dem visa bilden. Några få elever behöver göra om provet på torsdag den 6 december och jag kontaktar de föräldrar som behöver den informationen. 


Vi lyssnade också på musik. Det finns en fantastisk hemsida som heter lyricstraining.com som är gratis och tillgänglig för alla. Där kan man lyssna på bra musik på spanska och sedan träna sin hörförståelse och sin ordkunskap genom att klicka på rätt ord. Om man vill kan man skapa ett konto och tävla mot andra. Jag rekommenderar eleverna att sätta sig en stund med lyricstraining hemma. Att lyssna mycket på spanska hemma gör att eleverna lär sig mycket snabbare. Påminn gärna era barn om detta och lyssna gärna tillsammans. 


Saludos,

Jenny 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar